top of page

BES Jõulupuu, 2019

Lumevaipa ei olnud maas ka sel aastal, kuid BES’i toimus sellegi poolest ja kohale ilmus umbkaudu 100 külalist 15. detsembril. Koht nagu eelmistel aastatel jäi samaks, North Chelmsford Congressional Kirik. Jõulupidu algas pärast jumalateenistust, kus teenis õpetaja Uudo Tari , Epp Sonin ja esinesid ka Bostoni Eesti kooli lapsed.

Nagu ikka koguneti jõulupeoks suurde kiriku saali, mille pererahvas oli kaunistanud väga koduselt. Enne veel kui pidu alguise sai oli ka võimalus osa võtta jõulu jumalateenistusest, mille muutis eriti jõululikuks laste esitatud laulud. Ehitud söögilauad, särav jõulupuu, jõululaat ja piduliku õhtusöögi lõhn ootasid külalisi kohe pärast teenistust. Nagu eelmisel aastal oli ka sel aastal Riina Viise korraldanud pisikese jõululaada, kus müüdi nii käsitööd kui ka eelnevalt seltsiliste poolt tehtud verivorste ja piparkoogi tainast , mis nii mõnelegi naeratuse suule tõi.

Paljud seltsiliikmed olid varakult kohal ja aitasid meie selle aastasel perenaisel Airil kindlaks teha, et toitu oleks piisavalt. Soojast köögist pakuti verivorsti, hapukapsast, ahjukartulit, pohlamoosi ja rukkileiba. Magustoidulaual olid seltsi vanaemade poolt tehtud piparkoogid, kringlid ja keeksid, mida kõik lapsepõlve meenutades pugisid.

Lapsed olid põnevil, sest teadsid, et Jõulumees on teel kirikusse ka sel aastal. Lapsi oli palju ja peagu iga ühel oli midagi ette valmistatud, et oma kingitus välja lunastada- jõululaulud, pillimäng ja luuletused kõik kõlasid nii koduselt. Jõulupidu toimub jälle uuel aastal, seni aga hoia silmad ja kõrvad lahti, sest kogu aasta vältel korraldab Bostoni Eesti Selts mitmeid põnevaid üritusi, nagu näiteks Vabariigi aastapäeva tähistamine või suvepäevad. BES soovib kõigile lugejatele edukat ja õnnelikku uut aastat!

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page