top of page

Valgete Jõuludeta on ikkagi meeleolu rõõmus BES’il

Kuigi lumevaip ei katnud maad, Jõuluvana ja ligi sada inimest ikkagi leidsid tee Bostoni Eesti Selsti traditsioonilise Jõulupeole 9. detsembril North Chelmsford Congressional Kirikus. Jõulupidu algas peale jumalateenistust kus teenis Õpetaja Uudo Tari, ka Epp Sonin ja Bostoni Eesti Kooli lapsed laulsid kaasa ilusate noorte lauluhäältega.

Jõulupeoks koguti suurde kiriku saali mis oli kaunistatud pererahva poolt. Kaunistatud söögilauad, särav jõulupuu, jõululaat ja piduliku õhtusöögi lõhn ootasid külalisi. Vilgas müük oli n

htav Riina Viise ja Anastassia Kolde korraldatud jõululaadal. Põletatud puutöö, jõulukaardid ja käsitöö ehteid oli müügil. Anastassia müüs ka Eestist toodud ehteid, kudutud kindaid, mütse, kampsuneid ja teisi käsitöid. Nimetusväärne on et Anastassia tehtud tume rukkileib ja Seltsi tehtud verivorstid olid ka müügil ja mitmed said neid viia pühadeks koju.

Pererahvas oli juba mitu tundi enne jõulupeo algust kohale jõudnud et valmistada seltsi poolt pakutud jõulu peoroogu. Soojast köögist pakuti verivorst, hapukapsas, röstitud kartul, pohlamoos ja rukkileiba – oi kui maitsev!!! Magustoidu laual olid piparkoogid, kringlid ja keeksid mida lapsed heameelega pugisid kõhtu. Suuremad tänud pererahva korraldajatele, Vivian Raukas, Siiri Julianus ja Kristine Geary, ja nende abilistele, Kaari Tari, Kaire Canova ja Kristina Allikmets.

Peale söömist kõlas rahvalt jõululaule mida jõuluvana kaugelt kuulis. Varsti oligi koputamist saaliuksele - kingitusi oli vaja ju tublidele lastele jagada. Muidugi oli jõulutaat teretulnud ning mugav tugitool oli hiilgava kuusepuu kõrval teda ootamas. Nooremad lapsed olid veidi ehmunud aga vanemad lapsed olid valmis näitama kui tublilt nad aasta jooksul olid valmistanud esinemisi. Mõned lapsed lugesid luuletusi, mõned laulsid ja mõned mängisid muusikainstrumenti. Kui kingi kott oli tühjaks saanud, lahkus Jõuluvana saani ja põhjapõtradega oma järgmisi kohustusi täitma. Loodame et taas tuleb jõulutaat meie BES Jõulupeole.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page