top of page

Jõulukirik ja Jõulupuu (BES Christmas Party)


Pildil: Bostoni Eesti Kooli õpilased loevad Jõuluvanale luuletust. Vasakult: Amilia Talluri, Isabella Branzetti, Norah Kaps, Miira Engelhardt, Mikk Beckles, Hendrik Branzetti, Enrik Attemann, Jõuluvana ja Epp Sonin (laval).

10. detsembril kogunes Bostoni Eesti Seltsi rahvas jõulujumalateenistusele ja jõulupeole. Jutlust pidas õpetaja Udo Tari, ilusaid laule laulsid nii kirikus kui peosaalis Epp Sonin, ning Bostoni Eesti Kooli lapsed Jeffers Engelhardti juhtimisel. Oksana Panahi abilistega valmistas uhke ja maitsva jõuluroa verivorstide, hapukapsa ja kartulitega ning kohvilaua magustoiduga. Riina Viise iga-aastaselt jõululaadalt sai osta tema tehtud ilusat käsitööd, jõuluehteid ja jõulukaarte. Müügil oli ka rohkesti teisi asju.

Seltsi juhatus korraldas vahva loterii ja elavoksjoni. Tulise elavoksjoni lõpul võitis Ants Hartmann endale ilusa Eduard Wiiralti kunstitöö, Viljandi Maastik, mille Jaak Juhansoo oli selstile lahkelt annetanud. Ka uhke jõulukorv koduse moosi, verivorstide, rukkileiva, šokolaadi ja jõuluehetega sai peo lõpuks müüdud.

Jõuluvanagi jõudis peole, sest Epp Sonini ja rahva jõululaulude laulmine oli kaugele kuulda. Jõuluvanale esitamiseks olid koolilapsed selgeks õppinud luuletusi, laule, klaveri-, kandle- ja flöödilugusid ning vitsakimpu polnud jõulutaadil tarvis kasutada.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page